SO De Piramide verkozen tot sportiefste S(B)O school van Nederland

donderdag 11 april 2019

TV West 10 april 2019

De Piramide Den Haag nu nog specialer: sportiefste SO-basisschool van Nederland.

SO de Piramide won de verkiezing voor Sportiefste School van Nederland (Foto: Hans Dijkhoff )

DEN HAAG - Speciaal was het onderwijs al op SO De Piramide in Den Haag. Maar sinds gisteren is het ook nog eens de sportiefste school in het speciaal onderwijs van Nederland. Uit alle inzendingen waren drie scholen genomineerd voor de finale van de verkiezing op Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. De jury wees De Piramide aan als nummer één.

De jury was vooral onder de indruk van 'de zeer gedegen aanpak van het totale beweegaanbod' van De Piramide, staat in het juryrapport. 'Er is voor iedere leerling een passend programma. Daar waar nodig wordt samengewerkt met de revalidatie en het buitenschoolse sportaanbod is indrukwekkend.'

De landelijke verkiezing werd voor het eerst georganiseerd door de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoerding KVLO en NOC*NSF, in samenwerking met ondermeer de Haagse sportopleidingen. De Piramide won een watersporttweedaagse, het vervoer naar dit uitje en een waardecheque voor sporttoestellen. De titel sportiefste basisschool van Nederland viel te beurt aan een school uit Alkmaar.